ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, «Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ, ΚΛΕΙΔΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ.»
«…Ηγεσία και management είναι δύο έννοιες φανερά παρόμοιες, αλλά …. Έρευνες έχουν γίνει πάνω σε μελέτη προσώπων , που υπήρξαν κορυφαίοι ηγέτες ( πολιτικοί κυρίως , θρησκευτικοί , ακόμη και μυθικοί ) θέτοντας δύο υποθέσεις : “ ο ηγέτης γεννιέται , δε γίνεται “ (διαδοχή εξουσίας λόγω καταγωγής ) και «οι μεγαλύτεροι ηγέτες προκύπτουν , όταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη» σχεδόν ως δια μαγείας (μετεξέλιξη της «ελέω θεού» κυριαρχίας) .…»
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, «Το φαινόμενο της αντιγραφής»
«… Προφανώς ξεκίνησε από τότε που μπήκε στη ζωή των εκπαιδευομένων το σύστημα της αξιολόγησής τους. Σήμερα αποτελεί ένα ενδημικό φαινόμενο που πλήττει όλες στις εκπαιδευτικές βαθμίδες ανεξαιρέτως και υιοθετείται από πάρα πολλούς μαθητές ανεξαρτήτως ηλικίας ή αρχών. Φαίνεται πως είναι αντίδραση των μαθητών προς το σκληρό, πολυαναμενόμενο, άκρως απαιτητικό, εξαντλητικό και αξιολογικό εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και προς τις σκληρές απαιτήσεις της κοινωνίας μας (Vandehey et al.,2001, σελ. 468-480• McCabe et al., 2001, σελ. 38-43• Δημητρόπουλος, 1990, σελ. 2560-2561).»
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΑΤΕΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ,ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ, «Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ»
Ο καρκίνος εμφανίζεται με ποικίλες μορφές και προσβάλλει ποικίλα όργανα. Ανάλογα με τον ιστό ή όργανο που θα προσβάλει, διακρίνεται σε διάφορες ονομασίες-μορφές. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες μορφές είναι οι εξής: Καρκίνος του πνεύμονα Καρκίνος του εντέρου Καρκίνος του ήπατος ... κλπ. …»
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, «Εξερευνώντας τη πρόληψη της πνευμονικής εμβολής σε χρόνιους καπνιστές της μέσης ηλικίας.»
«ΠΕΡΙΛΗΨΗ ….. Τονίζεται αρχικά η έλλειψη της διάγνωσης της νόσου αυτής. Αφού διευκρινιστεί ο όρος «πνευμονική εμβολή», γίνεται μια ανατομική και φυσιολογική-λειτουργική περιγραφή των πνευμόνων, με επικέντρωση στην αναπνοή. Ακολουθεί η ανάλυση της παθοφυσιολογίας της πνευματικής εμβολής, με εστίαση στην απόφραξη της πνευμονικής αρτηρίας, ώστε να γίνει κατανοητή η νόσος αυτή στο ευρύ κοινό. Στην πρόληψη της ΠΕ γίνεται ρητή προειδοποίηση περί προσεκτικής χρήσης αντιπηκτικής αγωγής, καθώς οι αντενδείξεις σε ηλικιωμένους είναι σοβαρές. Για αυτό, προτείνεται η αιματολογική μέτρηση του INR τακτικά ή ο αυτοέλεγχος και γενικότερα η ανάπτυξη άσκησης στη καθημερινότητά μας. Αναφορά γίνεται και στο ρόλο του νοσηλευτή …»
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ,ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ, "ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΠΕΝΙΑΣ"
" Η οστική πυκνότητα του παιδιού κατά τη περίοδο της ανάπτυξής του μπορεί να προδιαθέσει οστεοπενία μελλοντικά (1,2). Μάλιστα, η γενετική προδιάθεση εκδήλωσης οστεοπενίας μπορεί να ανιχνευθεί από μελέτες και διαγνώσεις πυκνομετρίας (3). … κατάγματα που οφείλονται σε περιορισμένα επίπεδα οστικής μάζας, άρα και σε οστεοπενία, ή κατ’ επέκταση σε οστεοπόρωση, σημειώνονται μετά τη λήξη της ενεργού σεξουαλικής δραστηριότητας των ηλικιωμένων (4). Για την καταμέτρηση της οστικής πυκνότητας, χρησιμοποιείται ευρέως η διαγνωστική μέθοδος της διπλής ενέργειας ακτίνων Χ απορρόφησης DXA , που…"
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, "Η ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΣΜΑΝΙΑΣΗΣ"
" Η επιδημιολογία μιας νόσου καθορίζεται με δυο βασικές παραμέτρους, τη συχνότητα και τον επιπολασμό. Με τον όρο συχνότητα εκφράζεται ο αριθμός των νέων περιπτώσεων μιας νόσου, στην προκείμενη περίπτωση της λεισμανίασης που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης περιόδου. Επιπολασμός είναι ο συνολικός αριθμός περιπτώσεων μιας συγκεκριμένης νόσου σε δεδομένο πληθυσμό σε ορισμένο χρόνο. Ο επιπολασμός εξαρτάται τόσο από τη συχνότητα όσο και από το δείκτη επιβίωσης των ασθενών. (Πολίτη, κ.ά., 2006) Η σπλαχνική λεϊσμανίαση μπορεί να προκαλέσει μεγάλης κλίμακας επιδημίες με υψηλό δείκτη θνησιμότητας…."
Συνδεθείτε μαζί μας
Follow usΧρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας